С опасност за живота е. Жената, която бе блъсната от автобус

...
С опасност за живота е. Жената, която бе блъсната от автобус
Коментари Харесай

Ампутираха крака на жената, блъсната от автобус в София

С заплаха за живота е. Жената, която бе блъсната от рейс в София е в тежко положение и сега се намира в болница „ Света Анна “. 52-годишната жена е с ампутиран крайник и  с заплаха за живота, оповестиха от болничното заведение.

Екип воден от доктор Станислав Милев е оперирал по неотложност дамата, потърпевша от злополуката. Тя беше призната в реанимацията на УМБАЛ „ Св. Анна “ с политравма (множество тежки фрактури на таза, единия крайник и едната ръка). Наложило се е ампутация на крайници. Тя е с заплаха за живота, оповестиха от лечебното заведение в прессъобщение до медиите.

„ На лидера му прилошава, губи схващане, навлиза в насрещното платно. Имало е пресичаща жена. За жал удря нея и се стопира в два автомобила, които са били паркирани “, сподели по-рано през днешния ден Борислав Попов – нач.отдел „ Безопасност на придвижването “, Столичен автотранспорт.

„ На този стадий няма повече информация на какво се дължи това негово припадане и губене на схващане от три до пет секунди “, обясни Попов и добави, че лидерът е с травма на гръдния панер и е оставен за лекуване в болнично заведение.

Попов съобщи, че водачът е дълготраен чиновник на Столичния автотранспорт и има доста опит, като досега не е имал здравословни проблеми, предава Българска телеграфна агенция. Водачът не е имал спомагателни смени, имал е повече часове, само че часовото му време за отмора е спазено, добави той.

По думите му на 1 януари водачът е почивал, на 6 и 7 януари е имал двойна отмора, бил е на работа на 13 януари първа промяна, в неделя е почивал, а в понеделник е почнал втора промяна, като 36-часовото му време за отмора е спазено.

Борислав Попов уточни още, че всички водачи наложително по график веднъж в месеца минават през медицински обзор. „ Когато някой не се усеща добре, незабавно посещава медицинските служби, които са на две смени “, разяснява той.

По думите на Попов към момента не е тестван здравния картон на водача и дали е имал прекъсвания по здравословни аргументи, само че това ще се направи.

Нямало е превишение на скоростта при случая, сподели още Попов. Той добави, че в тази ситуация не може да се приказва за премахване на водача, само че той ще се лекува до цялостното му възобновяване.

Както „ 24 часа “ заяви при злополуката в София, водачът на градския превоз губи надзор над рейс номер 94, влиза в насрещното и удря автомобил. Действието се развива на ул. “Никола Габровски “. В резултат на случая са потърпевши четирима души, в това число и водачът на рейса. Те са настанени в разнообразни лечебни заведения в столицата.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР